VHL SAMENWERKINGSPRIJS-old


INLOGGEN

 

 

VHL samenwerkingsprijs
‘Grote beloningen staan hen te wachten die samen kunnen leven, samen leren, samen werken en knopen kunnen leggen die ons samen binden,’ Bill Clinton, oud-president van de Verenigde Staten.‘Grote ontdekkingen en verbeteringen zijn altijd het gevolg van de samenwerking tussen vele denkvermogens, ’Alexander Graham Bell, Brits uitvinder, autodidact en de oprichter van de telefoonmaatschappij Bell.

Inspirerende uitspraken van twee bijzondere mensen die laten zien dat samenwerking de basis is om grootse zaken te realiseren. Ook binnen de hematologie is samenwerking een sleutelbegrip. In de zin van contact en communicatie speelt samenwerking een sleutelrol voor een ieder die verbonden is met dit vakgebied. Het delen van kennis en kunde zorgt dat er synergie groeit tussen kliniek en laboratorium en dat er nieuwe inzichten ontstaan over ziektebeelden.

De hematologie neemt een bijzondere plaats in binnen de laboratorium diagnostiek. Het medisch consult en multidisciplinair overleg is essentieel binnen zowel de bloedtransfusie, hemostase, hemato-oncologie als de niet oncologische aandoeningen. Hierbij past de uitspraak: ‘hematologie is meer dan een vak, het is een kunst’.

Dit is de reden dat de VHL samenwerking binnen de hematologie tussen verschillende beroepsgroepen graag stimuleert en hiervoor 1 maal per 2 jaar een bijzondere prijs uitreikt.

De prijswinnaar!

Een vakkundige jury bestaande uit: voorzitter dr. F. Heyning, internist-hematoloog en directeur Stichting Topklinische Ziekenhuizen; dr. M. Elissen, laboratorium specialist en voorzitter NVKC ; Prof.dr. N. Blijlevens, internist-hematoloog en voorzitter NVvH hebben de ingezonden samenwerkingsprojecten beoordeeld. Lees hier het jury rapport.

De derde feestelijke uitreiking van deze bijzondere prijs heeft plaatsgevonden tijdens het VHL/PAOKC symposium Bloedtransfusie Ins & Outs op 7 februari 2018 in de jaarbeurs te Utrecht.

Het bestuur van de VHL feliciteert het MUMC Maastricht met de VHL samenwerkingsprijs 2018